Paul Misdorp en Jan Willem Zeelenberg zijn begonnen met een bijzonder initiatief in de regio West Brabant. Ze hebben leercirkels opgericht. Vanuit een sterke besef wat onze wereld nodig heeft aan persoonlijk leiderschap en een simpel verlangen zijn ze gewoon begonnen bij een aantal gemeenten om ambtenaren op de zolder van het oudste café in Breda uit te dagen.

Via de U theorie raken deze medewerkers verdwaald in nieuwe inzichten en ideeën. Om vervolgens zichzelf en hun onderwerp weer terug te vinden vanuit een totaal ander perspectief. Dat is knap. Dat nieuwe perspectief levert hen een betere verbinding op met zichzelf; ze leren om naar hun eigen innerlijke verlangen te luisteren en tegelijkertijd de juiste interventies te doen om de gewenste beweging ook echt zelf in hun omgeving op gang te brengen.

 

Paul en Jan Willem geven daarbij alle ruimte om te leren en creëren in de groep een veilige en inspirerende leeromgeving. Een leerervaring die deze medewerkers vervolgens enthousiast mee terug nemen naar hun eigen organisatie. En door steeds meer medewerkers deel te laten nemen aan deze leercirkels ontstaat geleidelijk en gestaagd een nieuwe ontwikkeling in de organisatie met meer flexibiliteit, meer wendbaarheid, meer verbinding, meer inspiratie. En door dit samen met andere gemeenten te doen in de regio, zie ik ook binnen de regio nieuwe verbindingen ontstaan tussen mensen wat de onderlinge samenwerking zeker ten goede komt. Zo maken deze twee heren zelf waar wat ze hun “leerlingen” leren: een verandering in de wereld kan je brengen met een simpel verlangen en (veel) kleine stapjes.

 

Barbera Silvis, gemeentesecretaris Etten-Leur