Thema: Kernwaarden

 

Vraag:

Het college van B&W heeft bij de start van de nieuwe periode veel tijd geïnvesteerd in het ontwikkelen van een gedeeld beeld van de komende vier jaar. Vanuit individuele ambities is toegewerkt naar een gezamenlijke ambitie gebaseerd op blijvende samenwerking binnen het college. Toch is niet direct duidelijk hoe verbinding tussen ambitie en kernwaarden van college, MT en organisatie ontstaat? Gekoppeld daarmee: op welke wijze worden de kernwaarden in gedrag ervaarbaar? Waardoor wordt de organisatie gemotiveerd, wat wordt belangrijk gevonden?

 

Leerervaring:

“Hoewel we als organisatie een flink aantal stappen hebben gezet en goed bezig zijn, zijn me een aantal dingen nog duidelijker geworden: leiderschap heeft met  lef en daadkracht te maken; de organisatie heeft een goed verhaal nodig; loslaten is heel belangrijk en daarbij kunnen nieuwe theorieën en denkwijze helpen; inzicht krijgen in het veranderend speelveld en op welke wijze hierbij een nieuwe leiderschapsstijl nodig is; de ervaringen van de andere cursisten waren zeer leerzaam en de vragen vanuit de trainers zetten tot denken aan”.

 

“Ik wil vanuit leiderschap zorgen dat het juiste verhaal verteld wordt / het juiste verhaal vertellen.  Ook wil ik nog meer dan nu het geval is de rol van verbinder aannemen”.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment