Thema: Transitie in de jeugdzorg

Vraag: 

De transitie in de jeugdzorg, waarvan de effecten pas over een lange zichtbaar worden, laat een spanning zien tussen de waarden van de overheid en van de hulpverlening. Het is zaak om die verschillende waarden te waarderen en het belang ervan in te zien. Vragen die in deze relevant zijn: wat voor verandering heeft de overheid nodig om te handelen volgens de bedoeling van de jeugdwet en wat de hulpverlening? Met andere woorden: wat voor soort van organisatie is passend voor regie op de jeugdwet? Het zou heel goed kunnen dat de beleidsadviseur met mandaat een belangrijke sleutelfiguur is om de samenwerking effectief te maken.

 

Leerervaring: 

“Ik heb geleerd over verschillende theorieën en opvattingen. Hoe de maatschappij verandert en dit gepaard gaat met weerstand. Wat er gebeurt als je het omarmt en wat daarvoor nodig is. Van individu tot aan organisatie tot aan maatschappij”.

 

Bijdrage aan organisatie:

“Ik probeer mijn (vernieuwde) functie als uitgangspunt te nemen voor de nieuwe organisatie. De dynamiek ervan, de bewegingsruimte, de betrokkenheid. Dit draag ik ook uit binnen de organisatie”.

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment