Thema: Regionale samenwerking afvalwaterketen

 

Vraag: 

Het afvalwatersysteem vormt één onlosmakelijke geheel. Alleen al vanuit doelmatigheid is er alles voor te zeggen om het ook als één systeem te ontwikkelen èn beheren. Maar ook inhoudelijk zijn er veel redenen dat belanghebbenden samenwerken. Desondanks gebeurt dat met horten en stoten. Kunnen organisaties wel effectief samenwerken als ze hun individuele belangen niet los kunnen laten? Wat is een juiste balans tussen regionale daadkracht en het eigen organisatiebelang?

 

Leerervaring:

“Ik ben geïnspireerd geraakt en heb een andere kijk ontwikkeld op de nieuwe tijd. Ook heb ik inzicht gekregen in bestaande patronen en een ‘kleine’ handreiking om deze te kunnen doorbreken. Daarbij helpt ook het verkregen inzicht om niet meteen in de oplossingensfeer terechte komen. Dat betekent eerst zaken benaderen en waarnemen vanaf de zijlijn (observeren / niet gelijk oordelen/ gewaarwording)”.  

 

“Mijn bijdrage aan de nieuw organisatie is om vanuit de praktijkinhoud hier verder mee aan de slag te gaan.Netwerkorganisatie (vanuit de eigen  casus) verder op de kaart te zetten, de  waarden te laten inzien en mensen motiveren en inspireren waarom we het willen doen”.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment